Archív pre April, 2006

Pripravovaný BenQ-Siemens “Ruby”

Na serveri mobil.sme.sk sa objavila informácia o pripravovanom telefóne od BenQ-Siemensu, ktorý nesie kódové označenie “Ruby”. Podľa zverejnených informácii by sa mal dotykový displej ťiahnuť po celej prednej časti prístroja.To však nie je ani z ďaleka všetko.Podľa ďalších informácii by mal obsahovať aj 15 GB pevný disk.Aj keď si možno poviete, že dizajnom veľmi neoslní.Vedzte, že funkciami sa nedostatky určite doťiahnu.

Článok o programe MobilEdit!

O tomto programe sme toho napísali už mnoho.Chýbalo tu však ucelené zhrnutie informácii a základných pojmov tohto programu.Toto a ešte oveľa viac napravuje článok, ktorý mi dnes zaslal Bloodko.Neváhajte a čítajte ďalej…

(Čítať článok)

3 nové Nokie

Čo sa pred nedávnom zdalo len ako výmysly, sa v utorok stalo skutočnosťou. Fínska Nokia totiž predstavila 3 “multimediálne počítače”, ako ich s hrdosťou nazýva.Či je toto pomenovanie na mieste môžte posúdiť podľa nasledujúcich riadkov.

Nokia N72

Prvá novinka v poradí je určená pre siete GSM. Označenie multimediálny počítač je v tomto prípade opodstatnené vďaka množstvu funkcii, ktoré tento kúsok ponúka.Pod krytom na zadnej strane sa skrýva optika fotoaparátu, ktorý Vám zabezpečí fotky v rozlíšení až 1600 x 1200 pixelov.Ak by ste chceli fotiť v tme, určite Vám padne vhod aj integrovaný blesk.Na prednej strane Vás určite na prvý pohľad zaujme 2,1 palcový displej.Rovnako ako vo väčšine dnešných mobilov, ani v tomto nechýba hudobný prehrávač.Ak by Vás už omrzeli nahraté pesničky, určite dobre poslúži integrované FM rádio.Z dátových prenosov určite stojí za spomenutie EDGE.

Funkcie nie sú však všetko čo Nokia N72 ponúka. Zaujme Vás určite aj príťažlivý design či už v čiernej alebo ružovej farbe.

Na trhu by sa tento nováčik mal objaviť v júli 2006.

Obrázky

Nokia N73

Ďalšou novinkou je Nokia N73, ktorá je zameraná najmä na fotenie a veci s tým spojené. Fotky, ktoré nafotíte 3,2 MPx fotoaparátom s optikou Carl Zeiss môžte vďaka internetovej službe jednoducho nahrať na internet a vytvárať si tak vlastné online albumy.Je to určite výhodou, pretože si tak uvolníte pamäť na ďalšie fotky.Tieto fotky môžte zobraziť na veľkom 2,4 palcovom displeji.Po zadu neostávajú ani hudobné funkcie.Integrovaný prehrávač Vám ponúka možnosť vytvárania playlistov, či napríklad možnosť úpravy výsledného zvuku produkovaného 3D stereo reproduktormi pomocou ekvcalizéru.Samozrejme, telefónu nechýba ani podpora dátových prenosov EDGE.

Telefónu by sme sa mali dočkať, tak isto ako u predošlého modelu, v júli tohto roku.

Obrázky

Nokia N93

Niet pochýb o tom, že toto sympatické véčko Vás zaujme na prvý pohľad najmä vzhľadom.V žiadnom prípade však nezaostávajú ani funkcie. Po otvorení telefónu Vás oslní veľký 2,4 palcový displej, ktorý dokáže zobraziť pri rozlíšení 240 x 320 pixelov zobraziť 262 tisíc farieb.Po zadu nie je ani 3,2 MPx fotoaparát s optikou Carl Zeiss.Podporuje aj záznam videa vo formáte MPEG-4 v rozlíšení 640×480 pixelov rýchlosťou 30 obrázkov za sekundu.Užitočnou pomôckou je aj stabilizátor obrazu.Čo sa týka hudobných funkcii, sú takmer rovnaké, ako u Nokie N73.Podporuje vytváranie playlistov a obsahuje aj FM rádio.Hudbu si môžte vypočuť pomocou vstavaného reproduktoru.Pamäť o veľkosti 50 MB sa dá v prípade nedostatku rozšíriť miniSD kartou.Tento telefón pracujúci v GSM sieťach podporuje ako Wifi, tak aj EDGE.

Dočkať by sme sa ho mali tak isto v júli.

Obrázky

Zdroj: mobil.sk – informácie, mobile-review.com – obrázky

Nokia N73 už v utorok!

Agentúra Reuters včera oznámila, že už v utorok 25. apríla by sme sa mali dočkať oficiálneho predstavenia niekoľkých kúskov od Nokie, medzi ktorými by nemal chýbať ani ďalší zástupca “enkovej” rady – N73.Máme sa určite na čo tešiť.

Zdroj: slashphone.com 

Fotky nového véčka od SonyEricsonu

Na čínskom serveri pconline.com sa nedávno objavili fotky dosiaľ nepredstaveného véčka od SE.Kódové označenie telefónu,ktoré sa používa iba vo firme SE je SonyEricson 123.Mobil obsahuje pravdepodobne iba čierno-biely vonkajší displej 1.3Mpx foťák a podporu pamäťoviek typu M2 Memory Stick Micro.Zatiaľ nie je jasné kedy ho výrobca predstaví.

Zdroj:mobil.cz,pconline.com

Nokia E61: Fotky + video

Určite ste už počuli o “éčkovej” rade telefónov značky Nokia.Jeden z nich, smartphone E61, bol prezentovaný aj na CTIA 2006 a server dlmag.com získal niekoľko obrázkov a jedno video.Podľa mňa stoja za zhliadnutie, takže určite nasledujte odkazy nižšie.

Video

Obrázky

Zdroj: slashphone.com 

Tipy a triky pre Windows Mobile 5.0

Aj keď už je Windows Mobile 5.0, operačný systém od Microsoftu určený pre mobilné zariadenia, nejaký ten čas na svete, stále sa nájdu užívatelia, ktorí rozmýšľajú nad prechodom na vyššiu verziu, teda väčšinou aj na nové zariadenie.Ak patríte medzi nich, určite sa Vám zíde článok uverejnený serverom mobil.sk.Nájdete v ňom okrem histórie tohto systému aj pomerne užitočné tipy a triky, ktoré určite využijete.

Nasledovná stránka »