PROFIBET.EU - robíme tipovanie zábavnejším!

Nenechajte si ujsť príležitosť vyhrať skvelé ceny s PROFIBET.EU! Tipujte reálne zápasy v našej súťaži za virtuálne peniaze! Nič nestratíte - môžete len získať! Je to také jednoduché!

Nová verzia navigácie be-on-road

V týchto dňoch bola predstavená nová verzia navigácie “be-on-road” od spoločnosti Aponia Software. Táto prináša okrem aktuálnych mapových podkladov aj napr. vylepšené spracovávanie dopravných informácii či rozšírenie kategórii POI s možnosťou ich vyhľadávania až do vzdialenosti 500km. Adresu je po novom možné hľadať aj online. Poteší aj možnosť zobrazovania 3D budov, a to aj bez podpory 3D hardwarovej akcelerácie priamo v telefóne. Majitelia telefónov s Androidom určite uvítajú možnosť zadávania adresy priamo z kontaktov, ak to samozrejme daný telefón umožňuje.

Ponuka platforiem je pomerne široká, zahŕna Android, iOS, Windows Mobile a Windows CE. Skúšobná verzia sa dá stiahnuť buď v príslušnom obchode výrobcu, alebo na stránkach aplikácie.

Zdroj: tlačová správa

Nokia Lumia 900 by mala v júni doraziť aj do Európy

Vďaka exkluzivite novej Nokie Lumia 900 pre amerického operátora AT&T, kde sa začne predávať od marca, si na ňu zatiaľ môžu obyvatelia Európy nechať zájsť chuť. Vyzerá to však tak, že v polovici tohoto roka, konkrétne v júni, by sme sa jej mohli dočkať aj na tomto trhu. Informácia zatiaľ nie je oficiálne potvrdená, ide iba o predpoklady jedného z predajcov, preto ju treba brať s rezervou.

Nokia Lumia 900 bude mať parametre, ktoré sme spomínali v predchádzajúcom príspevku. Ide hlavne o 4,3″ displej, 512MB operačnej pamäte, 8MPx fotoaparát s autofocusom a možnosťou nahrávania HD videa či podporu LTE sietí.

Zdroj: wpcentral.com

Špecifikácie Nokie Lumia 900

Na internete sa objavili údajné špecifikácie novej vlajkovej lode fínskeho výrobcu, ktorá má niesť označenie Nokia Lumia 900. Oproti predchodkyni, Lumia 800, by mala obsahovať väčší displej, konkrétne s uhlopriečkou 4,3 palca, k dispozícii by mala mať 512MB operačnej pamäte a 8 MPx fotoaparát. Čo sa týka softvérovej stránky, novinka bude obsahovať operačný systém Windows Phone 7 s kódovým označením “Mango”.

Nakoľko sú ale tieto informácie pravdivé sa dozvieme až na výstave CES.

Zdroj: slashphone.com

Značka Walkman stále žije

Mohlo by sa zdať, že Sony Ericsson v poslednej dobe odsunul svoje hudobné telefóny, patriace do rady Walkman, na druhú koľaj. Už onedlho, presnejšie v poslednej štvrtine tohoto roka, sa to však zmení. Na trh by sa mal dostať nový telefón, ktorý zatiaľ nesie označenie “Live With Walkman”. Výrobca v ňom použije operačný systém Android vo verzii 2.3 (Gingerbread).

Čo sa týka technických parametrov, tie sú skutočne lákavé. Za spomenutie určite stojí 1GHz procesor, ktorý vás rozhodne nebude v ničom obmedzovať. Prednej strane dominuje 3,2 palcový kapacitný displej, k dispozícii bude 320MB RAM a možnosť osadenia pamäťovej karty až do veľkosti 32GB. Obsahuje taktiež dva fotoaparáty – zadný 5MPx s automatickým zaostrovaním a predný s VGA rozlíšením. Cena zatiaľ nebola stanovená, no dá sa očakávať, že nebude nízka.

Sony Ericsson Live With Walkman

Zdroj: slashphone.com

Aktualizácia na Symbian Anna do konca augusta

Ak ste si mysleli, že platforma Symbian od Nokie je už mŕtva, nie je tomu celkom tak, teda aspoň zatiaľ nie. Aj napriek tomu, že sa Nokia rozhodla používať aj operačný systém od Microsoftu (Windows Phone 7), so Symbianom sa zatiaľ rozlúčiť neplánuje a podľa informácii z konferencie Nokia Connections 2011 by sa do roka malo na trh dostať ešte desať telefónov s týmto operačným systémom.

To, že jeho vývoj pokračuje aj naďalej naznačuje aj nová verzia s označením “Anna”. Tou už budú vybavené niektoré nové modely a od júla taktiež aj tie staršie s písmenkom “s” v názve. Konkrétne ide o N8s, E7s, C7s a C6-01s. Ak už niektorý z modelov N8, E7, C7 či C6-01 vlastníte, budete si musieť počkať najneskôr do konca augusta, kedy by mala byť aktualizácia dostupná aj pre vás.

Zdroj: mobilmania.cz

Ako sťahovať z OVI Store priamo do PC?

Ak vlastníte telefón od Nokie a sťahujete si aplikácie cez OVI Store, určite ste sa už ocitli v situácii, keď ste si práve nemohli aplikáciu/tému nainštalovať priamo cez telefón. V takom prípade nastáva problém, keďže ani webové rozhranie takúto možnosť neponúka, a to ako pri voľne šíriteľných, tak aj pri platených aplikáciach.

Na internete sa objavilo niekoľko viac či menej zložitých riešení na sťahovanie free aplikácii, niekomu však fungovali, inému zas nie. Preto sa ľudia zo stránky nokia5800.net rozhodli vydať návod, ktorý zaručene funguje. Ak vám teda nevadí anglický jazyk, určite si ho prečítajte.

Osobne si myslím, že v ďalších verziách by Nokia mala tento prvok do svojho obchodu zakomponovať, je to predsa základná vec, ktorá určite množstvu ľudí chýba. Je potom logické, že ak sa im aplikáciu nepodarí stiahnuť odtiaľ, hľadajú ju inde.

Nokia 5800 – tip na tému

Ak používate Nokiu 5800 alebo niektorú z ďalších dotykových Nokii, rád by som Vám odporučil dve veľmi zaujímavé témy, ktoré sa dajú stiahnuť z Ovi Store. Autor v nich kombinuje tmavé farby so svetlými, priam až žiarivými, čo má za následok, že všetky ovládacie prvky sú bez problémov čitateľné. Sú dostupné v dvoch farbách – zelenej (Dark Green Wood) a oranžovej (Dark Orange Carbon). Ďalšou výhodou je subjektívne veľmi pekná sada ikoniek, ktorá je taktiež súčasťou témy. Ak teda obľubujete tmavšie farby, určite zavítajte do Ovi Store a témy si vyskúšajte.

Dark Wood Green

Nasledujúca stránka »