Fórum o grafike

3 nové Nokie

Čo sa pred nedávnom zdalo len ako výmysly, sa v utorok stalo skutočnosťou. Fínska Nokia totiž predstavila 3 “multimediálne počítače”, ako ich s hrdosťou nazýva.Či je toto pomenovanie na mieste môžte posúdiť podľa nasledujúcich riadkov.

Nokia N72

Prvá novinka v poradí je určená pre siete GSM. Označenie multimediálny počítač je v tomto prípade opodstatnené vďaka množstvu funkcii, ktoré tento kúsok ponúka.Pod krytom na zadnej strane sa skrýva optika fotoaparátu, ktorý Vám zabezpečí fotky v rozlíšení až 1600 x 1200 pixelov.Ak by ste chceli fotiť v tme, určite Vám padne vhod aj integrovaný blesk.Na prednej strane Vás určite na prvý pohľad zaujme 2,1 palcový displej.Rovnako ako vo väčšine dnešných mobilov, ani v tomto nechýba hudobný prehrávač.Ak by Vás už omrzeli nahraté pesničky, určite dobre poslúži integrované FM rádio.Z dátových prenosov určite stojí za spomenutie EDGE.

Funkcie nie sú však všetko čo Nokia N72 ponúka. Zaujme Vás určite aj príťažlivý design či už v čiernej alebo ružovej farbe.

Na trhu by sa tento nováčik mal objaviť v júli 2006.

Obrázky

Nokia N73

Ďalšou novinkou je Nokia N73, ktorá je zameraná najmä na fotenie a veci s tým spojené. Fotky, ktoré nafotíte 3,2 MPx fotoaparátom s optikou Carl Zeiss môžte vďaka internetovej službe jednoducho nahrať na internet a vytvárať si tak vlastné online albumy.Je to určite výhodou, pretože si tak uvolníte pamäť na ďalšie fotky.Tieto fotky môžte zobraziť na veľkom 2,4 palcovom displeji.Po zadu neostávajú ani hudobné funkcie.Integrovaný prehrávač Vám ponúka možnosť vytvárania playlistov, či napríklad možnosť úpravy výsledného zvuku produkovaného 3D stereo reproduktormi pomocou ekvcalizéru.Samozrejme, telefónu nechýba ani podpora dátových prenosov EDGE.

Telefónu by sme sa mali dočkať, tak isto ako u predošlého modelu, v júli tohto roku.

Obrázky

Nokia N93

Niet pochýb o tom, že toto sympatické véčko Vás zaujme na prvý pohľad najmä vzhľadom.V žiadnom prípade však nezaostávajú ani funkcie. Po otvorení telefónu Vás oslní veľký 2,4 palcový displej, ktorý dokáže zobraziť pri rozlíšení 240 x 320 pixelov zobraziť 262 tisíc farieb.Po zadu nie je ani 3,2 MPx fotoaparát s optikou Carl Zeiss.Podporuje aj záznam videa vo formáte MPEG-4 v rozlíšení 640×480 pixelov rýchlosťou 30 obrázkov za sekundu.Užitočnou pomôckou je aj stabilizátor obrazu.Čo sa týka hudobných funkcii, sú takmer rovnaké, ako u Nokie N73.Podporuje vytváranie playlistov a obsahuje aj FM rádio.Hudbu si môžte vypočuť pomocou vstavaného reproduktoru.Pamäť o veľkosti 50 MB sa dá v prípade nedostatku rozšíriť miniSD kartou.Tento telefón pracujúci v GSM sieťach podporuje ako Wifi, tak aj EDGE.

Dočkať by sme sa ho mali tak isto v júli.

Obrázky

Zdroj: mobil.sk - informácie, mobile-review.com - obrázky

Komentáre

  1. Máj 3rd, 2006 | 2:34 pm

    […] Ak by Vám náhodou dve videá nestačili, mám tu ďalšie.Tentokrát je zamerané na prezentáciu nedávno predstavenej Nokie N93, o ktorej si môžte viac prečítať v tejto novinke. […]

Poslať komentár